Flammefælder, tryk- og vakuumventiler, læssearme og sugearme til proces- og tankanlæg

I gennem mere end 35 år, har vi arbejdet med udstyr til proces- og tankanlæg, med det primære formål at øge sikkerheden og lette arbejdet med gode kvalitetsprodukter fra blandt andre PROTEGO® og Emco Wheaton.

Fontenay A/S har gennem årene opbygget en bred viden om en lang række nicheprodukter inden for udstyr til proces- og tankanlæg. Det gælder blandt andet:

 • Flammefælder

 • Tryk- og vakuumventiler

 • Flydesug / tank sugearme

 • Pejledæksel

 • Pejle- og prøvetagningsudstyr

 • Måleudstyr

 • Dræn til tanke med flydetag

 • Drænventiler

 • Blanketing trykreguleringsventil

 • Læssearme

 • Marine læssearme

Nedenfor kan du læse mere om hvad vi kan tilbyde af udstyr til proces- og tankanlæg. Husk at vi meget gerne deler ud af vores branche erfaring, så uanset om du skal have nyt udstyr eller ej, så vil vi gerne være din sparringspartner når det kommer til eksplosionssikring, v0entiler, suge arme og læssearme.

Eksplosionssikring af tanke med flammefælder og ventiler fra PROTEGO®

Braunschweiger Flammenfilter, PROTEGO®, har gennem de sidste næsten 70 år arbejdet med udvikling og fremstilling af flammefælder, tryk/vakuumventiler samt andet udstyr til tankanlæg. Igennem denne periode har de gjort varemærker som PROTEGO®, FLAMEFILTER® og FLAMMENFILTER® til synonymer for kvalitet og funktionalitet.

PROTEGO® er verdens største producent af flammefælder og tryk-/vakuum ventiler i den bedste kvalitet. Hos Fontenay A/S har vi 35 års erfaring med PROTEGO® flammefælder, tryk-/vakuum ventiler og andet tankudstyr, og som dansk eneforhandler af PROTEGO® produkter er vi stolte af at have binavnet Protego Danmark A/S.

PROTEGO® flammefælder (flame arresters), til sikring af proces- og tankanlæg imod detonationer og deflaragtioner, er produceret i overensstemmelse med den nye Europæiske standard EN16852 og kommer med fuld ATEX-certificering. Flammespærren fås til eksplosionsgrupperne IIA, IIB3 og IIC og i versioner tilpasset forbrændingstyperne deflagration, detonation og vedvarende brand.

Med en PROTEGO® tryk-/ vakuumventil monteret på tanken, sikrer du dit tankanlæg imod overtryk og undertryk. PROTEGO tryk-vakuumventiler er udstyret med 'full lift' ventilkegler. Det betyder, at ventilerne opnår fuld kapacitet allerede ved 10% overtryk. Nye ventiler fra PROTEGO® er i dag så tætte at de langt overstiger kravene i gældende normer (f.eks. API 2000). Det betyder reduceret produktudslip til omgivelserne. Det er ikke kun til fordel for miljøet, men også for økonomien i driften fordi der er væsentligt mindre spild til atmosfæren.

Uanset om det er en ”ERV-ventil, ”Emergency vent valve”, ”eksplosionsklap”, ”emergency relief valve”, ”overtryksventil”, ”P/V ventil” du søger, så sidder vi klar til at rådgive dig. Vi har mere end 35 års erfaring med kvalitetsprodukter fra markedsførende PROTEGO® og vi hjælper dig gerne med at få en god og sikker løsning, som holder i mange år. Udover at rådgive dig i specifikke produkter, vil vi meget gerne invitere dig og dine kollegaer eller samarbejdspartnere til et oplæg, mini-kursus eller webinar med gennemgang af alt det du skal være opmærksom på når du vælger flammefælder, ventiler, sugearme eller andet udstyr til dine tanke.

Flydesug, sugearme og tank skimmer

Med et flydesug (Floating Suction Units – FSU) sikrer du at væsken i en lagertank suges ud lige under overfladen, hvor væsken er renest. Med et flydesug undgår du at tømme tanken fra bunden, hvor vand og eventuelle rester vil bundfælde. Ligesom eventuelt ”flydeslam” heller ikke suges med ud. Et PROTEGO® flydesug anvendes ofte i lagertanke med meget høje krav til kvaliteten af stofferne, f.eks. ved fossile brændstoffer.

Skal du have tømt overfladen for flydeslam, kan en tank skimmer (eller såkaldt ”floating skimmer system”) klare opgaven, så produktet i tanken altid er helt rent.

Har du brug for hjælp til at finde en rigtige løsning, så hjælper vi dig gerne. Vi ved nemlig at der er tale om komplicerede produkter, hvor sikkerheden for kvalitet er vigtig. Hos os får du en sugearm fra PROTEGO® som holder i MANGE år. Kontakt os på telefon +45 7591 4955 for at høre nærmere.

Toplæssearme, Bundlæssearme og marinelæssearme

Vil du forbedre arbejdsmiljøet for dine chauffører?

Med en læssearm beskytter du dine chauffører mod tunge og dårlige løft af slanger og koblinger, og hjælper dem til at få et godt og langt arbejdsliv. En læssearm anvendes ofte ved læsseramper og terminaler, som dagligt fylder mange tankvogne med bl.a. brændstof, væsker og kemikalier.

Vitilbyder forskellige typer af læssearme:

 • Toplæssearme som typisk anvendes til højviskositetsprodukter (tyktflydende produkter)

 • Bundlæssearme som er særligt anvendeligt til lavviskositetsprodukter, såsom syre, olie og kemikalier.

 • Marinelæssearme til påfyldning af tanke ved ship-to-shore eller shore-to-ship operationer.

 • LPG/LNG loading arms

 • Heating loading arms til højtemperatur produkter.

Gode råd, vejledning og undervisning - vi er altid klar til at hjælpe.

Vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige løsning, uanset om det er en vurdering af din nuværende løsning, en forespørgsel på en ny løsning, eller bare sparring. Igennem årene har vi leveret utrolig mange løsninger til industrien, som både forbedre arbejdsmiljøet og sikkerheden på store som små tankanlæg og tankterminaler. Har du brug for den RIGTIGE og GODE løsning til sikring af dit anlæg, så ring til os på +45 7591 4955. Vi deler gerne ud af vores branche erfaring.