Middelfart 15. maj 2023

Vi er blevet ISO 9001:2015 certificeret

 

At vi gør alt for at sikre en høj kvalitet i vores drift og daglige arbejde er ikke noget nyt. Det har vi altid vægtet højt. Til gengæld er det nyt at vi har fået et bevis på det. Nu kan vi officielt kalde os ISO 9001:2015 certificeret, og det er vi stolte af. 

Medarbejderne hos Fontenay A/S er vant til at håndtere høje krav til kvalitet. Mange af de serviceydelser og produkter vi leverer, leveres med krav om fuld sporbarhed, fødevaregodkendelse, materiale certifikater, eller tilsvarende tekniske foranstaltninger som kræver kvalitetssikring, strømlining og systemer igennem kerneprocesserne.

Vi har i mange år arbejdet efter at skulle certificeres, eftersom vi længe har oplevet stigende krav til dokumenteret kvalitetsstyring fra vores kunder. Selve auditeringen, er dog først blevet en realitet nu. 

"Jeg er overbevist om, at vi har været klar til at blive certificeret i mange år. Set i bakspejlet, skulle vi naturligvis have gennemført auditeringen før. Men at vi så længe har arbejdet efter det, betyder at vi nu ikke bare kan kalde os ISO certificeret, men også med god samvittighed kan sige at vores kvalitetssikring er grundigt integreret i vores drift, kerneprocesser og ledelsesværktøjer. Den egentlige værdi ligger ikke i certifikatet, men i integrationen"
- Uffe de Fontenay, afdelingsleder og tidl. ejer af Fontenay A/S

Hvad betyder ISO 9001 certificeringen?

  • For vore kunder fungerer certificeringen som et bevis på, at vi hos Fontenay A/S arbejder effektivt og konstant med kvalitet gennem hele organisationen. 
  • Stemplet er givet af DNV, som i marts 2023 auditerede os i Middelfart og gav en uafhængig vurdering og certificering af vores kvalitetsledelsessystem.
  • Standarden er procesorienteret og lægger vægt på løbende forbedringer, effektivitet og kundetilfredshed

En del af noget større - TESS koncernen tager ansvar

Fontenay A/S blev i 2022 en del af den norske koncern TESS as, som har mere end 140 afdelinger verden over. 

TESS Danmark A/S er også ISO9001:2015 certificeret og kender derfor til auditeringsforløbet. ”I forbindelse med opkøbet af Fontenay A/S, blev det hurtigt tydeligt, at vi har overtaget en afdeling med et stort medarbejderengagement, gennemarbejdet kvalitet i processerne og et højt kompetenceniveau. Derfor var det også naturligt at indfri ønsket om at påbegynde certificeringsprocessen med det samme. Engagement og deltagelse fra alle medarbejdere hos Fontenay A/S har belønnet sig ved en super tilfredsstillende auditering, et flot certifikat og værktøjer som vi fremover kan benytte på tværs af hele TESS Danmark
– Michael Larsen, General Manager, TESS Danmark A/S.

I TESS koncernen tager man ansvar for såvel medarbejdere som miljø: "Å jobbe med bærekraft er et evighetsprosjekt, fordi vi vil aldri komme helt i mål. Vi vil fortsette vår ustanselige innsats ovenfor menneskene, virksomheten og miljøet. Vår viktigste jobb vil alltid ligge foran oss. Som Norges ledende totalleverandør av driftskritiske produkter og tjenester, følger et stort ansvar og stor påvirkningskraft. Vi kan og skal påvirke hele verdikjeden til fordel for FN`s bærekraftsmål" - Erik Jølberg, CEO, TESS as. 

Vil du læse mere om, hvad der gøres i koncernen for at arbejde med FN's verdensmål, kvalitetsledelse, helse, miljø og sikkerhed, kan du læse nyeste bæredygtighedsrapport her.