Slangestudse, slangenipler, sugestudse, klembakker og spændebånd

Leder du efter studse og befæstigelse, finder du det hos Fontenay. Vi har håndplukket et stort udvalg af slangestudse, spændebånd, klembakker med mere, og vi monterer og leverer det gerne for dig. Du kan læse meget mere om vores udvalg her!

Vi har opbygget et stort lager af slangestudse, slangenipler, klembakker og spændebånd. Det har vi gjort, så det er hurtigt og nemt for dig at komme og hente de dele du skal bruge, eller vi kan sende dem til dig fra dag til dag. Udover at vi fungerer som grossist for dig, når det kommer til studse, nipler, spændebånd og klembakker så gør vores store lager af slangestudse at vi hurtigt kan levere en færdigkonfektioneret slange, fordi vi har alle dele på lager. Med det rigtige udstyr bliver arbejdet både nemmere, hurtigere og mere sikkert. Hos Fontenay rådgiver vi dig gerne, så du får de bedste produkter til formålet, uanset om det er en færdig monteret slange, eller om det er enkelt dele.

Slangestudse/slangenipler

Vi har et stort udvalg af forskellige typer slangestudse til montering med spændebånd eller klembakker. Slangestudsene fås i rustfri stål, messing, stål, aluminium, polyamid og polypropylen. Du kan også få dem i rustfri stål med E-CTFE coating, som er specielt velegnet til aggressive kemikalier og levnedsmidler/fødevarer.

Slangestudsene kommer som slangenippel med udvendigt gevind, slangeforskruning med indvendigt gevind, flangestuds og med eller uden hylse. Udover vores standard slangestudse finder du også vores ekstra forstærkede 10” sugespids til gylletragt. Den er specielt fremstillet efter mange års brancheerfaring, og den monteres på vores 10” gylleslange med spændebånd.

I vores udvalg af studse finder du blandt andet:

 • Riflet/rillet eller glatteslangestudse

 • Slangestudse med NPT, BSPP og BSPT gevind

 • Slangeforskruninger med NPS, ACME og DIN 11 gevind

 • Slangestudse som tåler10 bar, 25 barog op til 100 bar

 • Slangestudse iht DS/EN 14420 og DIN 2817

 • Slangenipler iht DS/EN 14423 og DIN 2826 til damp og varmt vand med høje temperaturer op til 210 grader

Spændebånd og klembakker

Uanset hvilket medie, der skal transporteres i en slange, er det vigtigt, at studs eller kobling forbliver fastmonteret på slangen. Det er nødvendigt, hvis du gerne vil undgå utætheder og skader. Sådanne kan nemlig udgøre en fare for både den personlige og miljømæssige sikkerhed.

Vi har alt inden for klembakker og spændebånd, samt Bandimex. Køber du en slange hos os, kan vi montere den med de studse og koblinger, som du ønsker. På den måde er slangen klar til at tage i brug, så snart den bliver leveret. Trykslanger, som monteres af os, trykprøves eller dorntestes altid inden udlevering.

Sådan bruger vi spændebånd

Vores spændebånd benyttes til at fastgøre en slange til en slangestuds og dermed sikre en tæt slangeløsning. Oftest er spændebånd rustfri, men et galvaniseret spændebånd kan også anvendes, afhængigt af formålet. Hvis du er i tvivl om, hvad du har brug for, sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi har forskellige typer spændebånd, heriblandt:

 • Pari spændebånd (enkelt eller to-delt spændebånd)

 • Aba spændebånd

 • Type 212 spændebånd

Spændebåndene er lette at montere og kan genbruges.

Bandimex spændebånd

De populære Bandimex bånd fås både i ruller og som præfabrikerede spændebånd. De er utroligt stærke og monteres hurtigt og nemt. Ved hjælp af Bandimex værktøj og Bandimex lås eller adapter er det ordnet på kort tid, og du er sikret en tæt slangeløsning.

Ventilationsspændebånd

Har du brug for et spændebånd til en slange - fx et ventilationsspændebånd (spændebånd type 212), til slanger hvor spiralen sidder ”udvendigt” - så har vi også det. Kort sagt finder du det meste inden for spændebånd hos os, og vi leverer fra dag til dag, ligesom vi hellere end gerne rådgiver og hjælper dig.

Sådan bruger vi klembakker

Klembakker benyttes især til sikker montering af slangestudse eller koblinger på en slange, hvor højt tryk eller damp anvendes. Klembakkerne til damp fås både i henhold til DS/EN 14420 og DIN2817 samt DS/EN 14423 og DIN2826.

Klembakkerne fås i sæt bestående af:

 • 2 halvdele.

 • Bolte er inklusiv.

 • Du vælger selv størrelse og materiale.

 • Vælg mellem klembakker 1”, klembakker 1 1/2” (1,5”), klembakker 2”, klembakker 2,5”,

 • Klembakker 3”, klembakker 4” klembakker 5”, klembakker 6”, klembakker 8” eller klembakker 10”

 • Du kan vælge klembakker i aluminium, rustfrit stål AISI 316 eller messing.

Studse, befæstigelse og slangeforskruninger

Fontenay har et stort, men særligt udvalgt sortiment af udstyr til industri, produktion, transport og landbrug. Hos os finder du alt fra slanger til koblinger, slangestudse og befæstigelse af enhver art. Vi har håndplukket samtlige produkter med det formål at gøre dit arbejde lettere og øge din sikkerhed.

Vi monterer og trykprøver din slange

Skulle der opstå en defekt på vej fra A til B, er du hurtigt på vej igen med det rette udstyr. Bestiller du en slange med koblinger hos os, monterer og trykprøver vi den for dig, så du er sikker på at få en komplet og sikker løsning. Den er klar til at blive taget i brug med det samme.

Kan vi hjælpe dig med noget?

Hos Fontenay sætter vi en ære i at betjene dig bedst muligt. Vi mener ikke, at nogen spørgsmål er for store eller for små, og vi vejleder dig gerne. Med mange års erfaring og ekspertise i bagagen er vi klar til både at rådgive og eksekvere. På glædeligt genhør!